Hiusten asiantuntijuutta jo vuodesta 2001


Alonian tarina sai alkunsa jo lähes 21 vuotta sitten, kun kampaajat Emma Ainola ja Laura Kaattari tutustuivat yhteisessä työpaikassa. Pikkuhiljaa syntyi unelma omasta kampaamosta. Vuonna 2016 löytyi ihana liiketila Helsingin Töölöstä, ja kampaamo Alonia sai alkunsa. Alonia sai nimensä Emman isän purjeveneestä, jolla Emma oli pienestä asti seilannut Itämerta ristiin rastiin (käännä nimi toisin päin niin saat tietää, mistä purjevene puolestaan sai nimensä).

Hiusvärit ja muut kemikaalit kuormittivat kampaamoyrittäjien käsiä ja kehoa, ja viimeistään vanhemmuus sai molemmat miettimään, voisiko kasvavan sukupolven kemikaalikuormaa vähentää. Emmaa huoletti myös rakkaan Itämeren saastuminen mikromuoveista, joita monet kampaamotuotteet sisältävät, ja joita kulkeutuu vesistöihin mökeiltä ja veneistä. Emma ja Laura päättivät kouluttautua ekokampaajiksi.

Kunnianhimoiset ekokampaajat eivät kuitenkaan löytäneet markkinoilta suomalaisia, riittävän laadukkaita hiustenpesutuotteita. Niinpä he päättivät luoda sellaiset itse! Tuotteet luotiin yhdessä luonnonkosmetiikan kotimaisten pioneerien kanssa. Emman ja Lauran pitkäaikainen kiinnostus aromaterapeuttisiin tuoksuihin synnytti halun tehdä arjen hiustenpesusta rentouttava, piristävä tai maadoittava spa-hetki. Tuotteet erottuvatkin kilpailijoista paitsi laadullaan, myös luonnonmukaisilla, itse lisättävillä tuoksuilla - lisää vain pisara tuoksua shampooseen ja hoitoaineeseen sen mukaan, minkä tunnelman haluat kulloinkin saavuttaa!