Rosmariini hiustenhoidossa


Rosmariinilla hyvinvoivat hiukset


Rosmariini on hiustenhoidon tehoyrtti. Se sisältää runsaasti antioksidantteja, jolloin se lisää hiusten elinvoimaa ja hidastaa mm. harmaiden hiusten ilmaantumista. Rosmariini sisältää hiuksen rakenteelle paljon tärkeitä mineraaleja kuten rautaa, magnesiumia, sinkkiä, fosforia ja kalsiumia, joilla hiuksesta tulee vahva. Hiusta voi täyttää näillä ulkoapäin tekemällä rosmariini hauteita.

Rosmariinilla on tulehduksia ehkäisevä vaikutus. Antiseptisen ominaisuutensa vuoksi rosmariini tasapainottaa hiuspohjaa, jolloin liiallinen talin tuotanto rauhoittuu ja hilseen sekä tulehdusten ilmaantuminen pysähtyy. Näin päänahan iho pysyy puhtaana, hius pystyy nappaamaan ravinteet kasvuun hiustupesta vaivattomasti ja kasvamaan elinvoimaisena. Samasta syystä sekä rosmariinin ominaisuudesta supistaa ihohuokoisia, verenkierto lisääntyy ja hius pysyy kiinni päässä pidempään. Rosmariini auttaa siis myös hiustenlähtöön.

Rosmariini poistaa väsymystä ja virkistää muistia. Tämä villiyrtti toimii apuna sinulle silloin kun joudut tekemään pitkää työpäivää.


Rosmariini yhdistetään Italiassa pitkään ikään.Rosmariinista puristettu eteerinen öljy on tehokas hiustenkasvun edistäjä

Alonia Eco Hair Therapy-sarjasta löytyy hiukselle hyvää tekevää rosmariinia useasta tuotteesta.

Tee näin:

1. Lisää Alonia Energy eteeristä appelsiini & rosmariini öljyä muutama tippa pipetistä ruokalusikalliseen oliivi-tai kookosöljyä ja hiero öljy hiuspohjaasi. (Huom. kaikki kasviöljyt käy tähän tarkoitukseen hyvin.)


2. Käy sormen päillä hieroen etenkin etuosan hiusraja huolellisesti läpi. (Se on kohta, jossa hiukset vaihtuvat tiuhaan eikä hiustupen elinvoima välttämättä riitä kasvattamaan tilalle uusia paksuja ja pitkäikäisiä hiuksia.)


3. Jätä öljy hiuksiin yön yli mahdollisuuksien mukaan ja poista öljy hiuksista aamulla. (Saat öljyn pois parhaiten kuivapesemällä hiukset ensin pelkällä shampoolla ilman vettä, jonka jälkeen pese ja hoida hiukset ja päänahka normaalisti.) Muutoin kuivapese ja hoida normaalisti hieronnan jälkeen jos hoidat ilman ilman vaiktutusaikaa.


4. Saat maksimoitua rosmariinin terapeuttiset vaikutukset lisäämällä Alonia-sarjan Energy-tuoksun suoraan Alonia-tuotteisiisi. Näin varmistat rosmariinin jatkuvan terapeuttisen vaikutuksen hiuksillesi.


5. Rosmariini hieronnan päänahalle voi myös tehdä pohjaöljyn sijaan Alonia hoitoaineella. Korvaa hieronnassa kasviöljy Alonia-hoitoaineella, lisää Energyä 6-8 tippaa, tee hieronta ja jätä vaikuttamaan tai huuhtele.


6. Rosmariini haudehoito valmistuu lisäämällä Alonia-hoitoaineeseen kämmenelle 6-8 tippaa Energy tuoksusekoitusta. Levitä pyyhekuiviin hiuksiin ja jätä vaikuttamaan puolen tunnin ajaksi. Voi jättää myös yön yli. Hiushauteen kanssa saunaan mentäessä peittele hiukset kostealla pyyhkeellä turhan kosteuden haihtumisen estämiseksi. Lopuksi huuhtele normaalisti.Rosmariini Alonia Eco Hair- sarjan tuotteissa

3. Strengthening shampoo for fine hair - 3. Vahvistava shampoo hennolle hiukselle

4. Balancing shampoo for dry scalp - 4. Taspainottava shampoo herkälle hiuspohjalle

II Energy Appelsiini & Rosmariini (Alonia-shampooseen tai hoitoaineeseen itse lisättävä eteerinen tuoksusekoitus)


Hierominen aktivoi verenkiertoa päänahan alla elävään hiustuppeen

Hiustupessa oleva hiusnysty saa imettyä itseensä tarvittavat proteiinit sekä rasva-, hiven,-ja kivennäisaineet tehokkaasti verenkierrosta. Päänahkaa hieromalla aktivoitu verenkierto 'pumppaa' raaka-aineet, sitä pidemmälle hiukseen, mitä vahvemmin veri kiertää ja antaa vauhtia 'hiusnysty-pumpulle'. Hius on siis sitä vahvempi mitä paremmin veri kiertää ja mitä enemmän hiuksen rakennusaineita kehossa on tallessa. Jokainen hiusnysty tuottaa keskimäärin 25 hiusta. Hiustuppien määrää ei voi lisätä eikä kuollutta hiustuppea palauttaa toimivaksi, kannattaa ajoissa huolehtia hyvin hiuksista ja päänahan ihosta.

Vinkki! Jos käytät jaderullaa voit kevyesti käsitellä myös hiusrajan sillä.