Alonia Shampoon tarina


Alonia Eco Hair Theapy tarina alkaa, kun me Alonia-kampaajat Emma ja Laura opiskelimme ekokampaajiksi. Emman ajatuksissa ekokampaajakoulutus oli pyörinyt vuosia, se odotti oikeaa aikaa kunnes Laurakin kiinnostui. Saimme koulussa lopputyö aiheeksi 'Tuotteen valmistus myyntiin' ja ensi reaktio oli: Onko mitään muuta aihetta??

Luokkakaverit huomasivat, että olimme luoneet Alonia-shampoolle brändin työn sivussa ja vakuuttivat että se pitäisi toteuttaa. Neljä vuotta myöhemmin, loppusyksystä 2021, saimme ensimmäiset omat shampoomme kampaamon ovelle Aloniaan. Luonnollisesti shampoon nimeksi tuli Alonia. Alonia Eco Hair Therapy tuli sopivimmaksi palloteltuamme vaihtoehtoja graafikon kanssa. Tässä esiintyisi ekologisuus, hiukset ja aromaterapiasta juonnettu lisämauste itse lisättävistä tuoksuista.

Kun on tehnyt pienyrittäjänä lähes koko työuransa, muokkaantuu ajatusmaailma niin, että yleensä kaikki tehdään itse ja ennenkaikkea kaiken voi tehdä itse. Shampoota voi hyvin keitellä kampaamon pienessä takatilassa liedellä ja kemiaa ehtii opiskella värien vaikutusajalla. Jossain vaiheessa, kun konsepti alkoi muotoutumaan päätimme etsiä ihan oikean kemistin, joka tekisi meille toivomamme mukaan oman sarjan hiustenhoitotuotteita. Löysimme raaka-aine kemisti Anun, joka innostui ajatuksistamme. Sen jälkeen olemme olleet kiitollisina asiantuntijoiden ympäröimänä ja saaneet ihmiset uskomaan meihin.

Alonia Eco Hair Therapy sarja on tehty ajatuksesta tehdä jotakin hyvää. Tehdä jotakin eettistä, jotakin mikä tuntuu oikealta ja hyvältä. Meille oli hyvin tärkeää saada lahjoitus-yhteistyö John Nurmisen Säätiön kanssa, näin voimme osaltamme kertoa edelleen Itämeren kunnosta ja mitä sen eteen lahjoituksilla tehdään. Yhteinen tekeminen yhdistää ja saa hyvän mielen. Alonia-tuotteiden kertoma vastuullisuus kehottaa meitä löytämään vastuullisuuden itsestämme ja mahdollisuuden vaikuttaa. Meille on erittäin tärkeää, että tuotteemme ovat 100% luonnosta ja ne eivät rasita pohjavesiä tai veden puhdistusta synteettittömyydellään. Koko tuotteen tuotantoketju tukee ajatusta puhtaammasta ja rehellisemmästä tulevaisuudesta.

Pienenä, erittäin pienenä, yrittäjänä on haasteelista löytää pakkauksia, joita tilataan kymmenien tuhansien kappaleiden sijaan maksimissaan tuhat kerrallaan. Pakkaukset olivatkin ensimmäinen suurempi haaste pienelle start-up yrittäjälle. Alamme hyvin ymmärtää mistä puhutaan, kun puhutaan autotalli-yrittämisestä. Istuimme teamsissa ja meetsissä minnepäin maailmaa kulloinkin, koska näkyi ruudussa toinen puoliksi, koska kummatkin puoliksi. Halusimme kummatkin ymmärtää miten asiat toimivat ja yrittää ymmärtää miten Eurooppaan keskustellaan täyttöpusseista ja ennekaikkea koneista, jotka niitä täyttävät.

Olemme itse, kaksin, tehneet verkkokaupan, hiustestin ja nettisivut, koska ne on varmasti ihan helppo tehdä itse.. Mutta nyt osaamme operoida sivuja, joka on ollut hyvä taito. Olemme jo tulleet aika kauas mukavuusalueelta, mutta prosessin kaikki vaiheet kiinnostaa yhä.

Odotamme suurilta yrityksiltä mullistavaa biohajoavaa pulloa, toivotaan että sellainen olisi saatavilla tulevaisuudessa yhä useammalle, pienillekkin alkumatkasta. Toivomme, että ekologinen ajattelu tulisi normiksi ja ymmärrys luonnon monimuotoisuudesta kasvaisi. Voimme ottaa luonnosta, mutta vain sen verran kuin tarvitsemme, kunpa emme ottaisi liikaa.

<3

Emma ja Laura