Usein kysytyt kysymykset

1. Kuinka lisään tuoksun?   

Tuoksua voi lisätä suoraan pulloon (n.2 pipetillistä) tai lisätä pipetillä pari tippaa kämmenelle, jolloin annostelet tuoksun kertaluontoisesti. 

2. Kuinka paljon tuoksutippaa laitetaan?

Tuoksua voi lisätä suoraan pulloon esimerkiksi pipetillisen verran ensin ja sen jälkeen lisätä toisen tai kolmannenkin pipetillisen, jos tuntuu että haluaa vahvemman tuoksukokemuksen. Kädelle, shampoon tai hoitoaineen sekaan on helppo annostella muutama tippa kerrallaan ja lisätä jos tuntee tarvetta.

3. Jääkö tuoksu hiuksiin?

Tuoksu ei suoranaisesti jää parfyymin tavoin hiuksiin. Aromaterapeuttinen tuoksukokemus saavutetaan hiuksia pestessä ja hoidettaessa, siinä hetkessä. Eteerinen öljy on ns. haihtuva öljy.

Kuiviin hiuksiin voi sipaista tuoksua sellaisenaan tai pienen tipan hoitoainetta kanssa.  

Muista huuhdella eteerinen öljy käsistä. 

4. Sopiiko tuotteet allergisille?

Tuotteet eivät ole aiheuttaneet allergisia reaktioita, vaikka käyttämämme luonnon raaka-aineet ovat tehokkaita sekä niitä on runsaasti. Tästä sanonta 'hiusten raaka-ravinto'.

Muistutamme, että juuri tehokkuutensa ansioista hiuksille ja päänahan iholle on annettava aikaa tottua uuteen tensidiin eli pesevään ainesosaan.

Tuoksuallergisille tuote sopii, koska shampoo ja hoitoaineidemme pohjat ovat tuoksuttomat, tosin testipesu esimerkiksi käden iholle on aina (!) tehtävä jos omaa vakavia allergioita. Tuotteissa (3 ja 4) esimerkiksi taikapähkinä ei ole pähkinä vaan marja, joten se ei allergisoi kuten pähkinä, vaikka nimessään onkin vääräntuntuinen johdanto. 

Eteeriset kasvituoksumme soveltuvat usein myös paremmin kuin synteettiset parfyymit ja tässä tapauksessa kun voit itse määritellä tuoksun vahvuuden, uskomme että parfyymeille allerginen voi saada pienen ripauksen tuoksumaailmaa itselleen takaisin. Mutta tuoksun voi aina jättää ostamatta ja siten lisäämättä. 

5. Kuinka paljon shampoota annostellaan?


Shampoot ja hoitoaineet ovat 'sitä itseään'. Laimentamattomia, hienoja kokoelmia luonnon antimista, joten ne ovat hyvin riittoisia. Tuotteita riittää laittaa herneen kokoinen määrä ja lisätä toinen herneen kokoinen määrä, jos tarvitsee. Vähempi on enempi.

Vinkki! Jos hiuspohja on likainen, huuhtele hius, annostele pieni määrä shampoota, huuhtele pikaisesti ja tee tämän jälkeen normaali pesu.

Toinen vinkki! Jos hiuspohja on erittäin likainen, tee esipesu kuivaan hiukseen ja etene sen jälkeen normaaliin tapaan. 

6. Kuinka usein hiuksia tulee pestä?

Hiuksia ei tarvitse pestä joka päivä ja pesuvälin pidentämiseen tuotteemme ovat mainiot. Koska shampoissa on helliä peseviä ainesosia, tensidejä, hiuspohja tulee hoidetuksi luonnon raaka-aineilla eikä päänahan tarvitse erittää rasvaa enempää kuin on tarvis. Päänahka ja hius pysyy hoidettuna ja puhtaana pidempään.

7. Kuinka suojelen vesistöjä Alonia hiustuotteilla?

Tuotteet ovat valmistettu ilman petrokemian raaka-aineita, joten alonia-tuottet eivät sisällä mikromuoveja lainkaan ja jos ne päätyvät luonnonvesiin, ne hajoavat kokonaisuudessaan ollessaan 100% luonnon raaka-aineista tehtyjä. Kun tuotteet päätyvät maahan tai vedenpuhdistujärjestelmään, ne ovat edelleen vähiten haitallisia samasta syytä, olleessan täysin luonnonraaka-aineista valmistettuja. Kaikesta huolimatta yleinen sääntö ja hyvä tapa on, että luonnonvesiin ei lasketa mitään sinne kuulumatonta.

Kun ostat Alonia Eco Hair-sarjan tuotteita, lahjoitat samalla John Nurmisen Säätiön työhön Itämeren pelastamiseksi. 

8. Kuinka kierrätän Alonia hiushoitoaineiden pakkaukset?

Lasipullon voi täyttää (pian!) täyttöpakkauksella, mutta kun pakkaus halutaan kierrättää sen voi kierrättää lasinkeräykseen. Pumppu menee mekaanikan ansioista sekajätteesseen. Alonia Eco Hair kierrätysmuovipullo on R-PET muovia (eli se on valmistettu 100% kierrätysmuovista, jolloin sen valmistukseen ei ole käytetty neitseellistä muovia) ja sen voi edelleen kierrättää muovinkeräyksessä. Pienet tuoksujen lasipullot kierrätettään lasiin, myös pipetti jonka saa irroitettua korkista, jonka osat menee seka-sekä muovijätteeseen.

9. Voinko ostaa eri tuoksuja tai kaikki tuoksut?

Alonia Eco Hair Therapy-sarjan eteerisiä tuoksuöljysekoituksia suositellaan kokeilemaan vähintään muutamaa. Tuoksusekoituksia voi ostaa paketeittain verkkokaupastamme. Tuoksuilla on omat merkitykset, Peace tuoksu rauhoittaa ja Energy vahvistaa, Focus auttaa keskittymään tärkeisiin hetkiin ja Refresh rentouttaa. 

10. Voiko tuoksuja käyttää iholla?

Alonia Eco Hair Therapy tuoksuja ei suositella iholle suoraan, mutta vartalovoiteen ja/tai öljyn sekaan suosittelemme ehdottomasti tiputtamaan muutaman tipan Alonia tuoksua. Voit myös koittaa tuoksua huivin tai paidan kauluksen kulmaan tai jätettävänä hoitoaineena käytettävän Alonia hoitoaineen sekaan kosteisiin tai kuiviin hiuksiin tuomaan toivottua kasvituoksua lähellesi.

Muista välttää eteerisiä öljyjä ihollasi, mikäli olet menossa aurinkoon. Auringossa olon jälkeen tosin on ihana tipauttaa vartalovoiteeseen tai öljyyn muutama Peace tippa tuoksua, sen laventeli rauhoittaa ja hoitaa ihoa.

11. Kuinka saan tuoksun sekoittumaan hoitoaineeseen?

Tipauta täyteen hoitoainepulloon muutama tippa tuoksua ja käytä normaalisti. Kierrätysmuovipullosta tuoksu tulee sitä puristettaessa, voit lisätä hieman tuoksua tarvittaessa seuraavilla kerroilla. Pullo on melko täysi, mutta tyhjetessään tuoksu pääsee sekoittumaan. Lasipullossa tuoksun sekoittumista helpottaa pumpun varsi, jolla on helpoo sekoittaa tuoksu hoitoaineen sekaan. Kannattaa kokeilla myös tuoksuttaa tuotteita kertaluontoisesti käden kautta.

12. Miten pipettipulloa käytetään suihkussa?

Suosittelemme avaamaan pipettipullon ennen suihkuun menoa ja asettamaan sen hyvälle alustalle. Näin tuoksupullo pysyy pystyssä ja tuoksua on helppo ottaa ennen kuin annostelee sitä shampoon tai hoitoaineen sekaan.

13. Mistä tiedän ovatko hiukseni värjätyt vai vaalennetut?

Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että jos hiustesi luonnollinen väri on vaaleampi, kuin värjätty osa, hiuksesi ovat värjätyt, ja jos taas hiustesi luonnollinen väri on tummempi, kuin värjätty osa, ovat hiuksesi vaalennetut.