Biohajoava shampoo


Biohajoavat shampoot ja hoitoaineet ovat osa arjen kestävää kehitystä parhaimmillaan. 


Useimmat shampoot ja saippuat on valmistettu antibakteerisista ainesosista, jotka pidentävät niiden säilyvyyttä, mutta aiheuttavat tuhoa ympäristölle, kun ne on hävitetty.

                ~~~~~~~~~~~~~~

Biohajoava shampoo ei sisällä synteettisiä luontoon hajoamattomia ainesosia eikä mikromuoveja.

Mitä tarkoittaa biohajoava shampoo?

Biohajoavat shampoot ovat tuotteita, joilla on minimaalisia tai ei lainkaan haitallisia ympäristövaikutuksia, toisin kuin niiden yleiset synteettisesti valmistetut vastineet. Shampoo on biohajoava kun se maatuu luontoon, eli tuote pilkkoutuu pienellä energialla häviävän pieniksi yhdisteiksi kohtuullisessa ajassa. Nopeasti biohajoaviksi raaka-aineiksi luokitellaan aineet, jotka testeissä pilkkoutuvat 28 päivän sisällä vähintään 60 prosenttisesti. Luonnonkosmetiikan tuotteiden biohajoavuus taataan kasveista saaduilla raaka-aineilla sekä sillä, ettei tuotteet sisällä synteettisiä väri- ja hajusteaineita. Luonnonkosmetiikan tarkoitus on, että minnekään ei tulisi imeyttää synteettisiä (hiustenpesu) aineita, vaikka niitä sisältävät tuotteet laskettaisiinkin yllä mainitulla testillä biohajoaviksi.

Kuluttajana on hyvä tarkistaa shampoon ainesosat ja etsiä tuotteita, jotka mainitsevat erityisesti 100% kasvipohjaisuuden, biohajoavat ainesosat ja mahdollisesti ympäristöystävälliset hajusteet. Tämä auttaa sinua tekemään tietoon perustuvan päätöksen, joka vastaa ympäristöarvojasi ja ihonhoitotarpeitasi.

Mitä tarkoittaa pesuaineen biohajoavuus?

Biohajoava pesuaine pilkkoutuu luonnossa, kun maaperän bakteerit hajottavat maahan päätyneitä aineita pienen pieniksi yhdisteiksi - kuten vedeksi, hiilidioksidiksi ja erilaisiksi mineraalisuoloiksi, jotka luonto voi käyttää uudestaan.


Biohajoava shampoo ei saa sisältää seuraavia aineita:

  • Synteettisiä hajusteita
  • Synteettisiä säilöntä- tai väriaineita
  • Maaöljyperäisiä raaka-aineita
  • Sulfaatteja, fosfatteja, silikoneja, parabeeneja tai ftalaatteja
  • PEG- ja PPG-yhdisteitä
  • Synteettisiä UV-filttereitä

  • Pro Luonnonkosmetiikka ry:n Suomalainen luonnonkosmetiikkaohjeistus määrittelee kaikki sulfaatit ei-sallituiksi.


    Biohajoava shampoo on paras valinta hiuksille, silloin olet mukana tekemässä tulevaisuudesta puhtaampaa ja seuraaville sukupolville turvallisempaa paikkaa kasvaa.