SLL

Pro Luonnonkosmetiikka ry:n Suomalainen luonnonkosmetiikkaohjeistus määrittelee sulfaatit ei-sallituiksi.

Se kuuluisa Sodium laureth sulfate, SLL

SLS on erittäin yleinen ainesosa etenkin shampoissa, pesunesteissä ja hammastahnoissa. Sitä on myös joissakin ihovoiteissa. SLS on käytössä yleisesti myös useissa teollisuuspesuaineissa hyvän pesutehonsa vuoksi. SLS:n aiheuttamaa ärsytystä ihoon (ja suun limakalvoihin) on raportoitu ensimmäisen kerran jo 50- ja 70-luvulla. SLS:n haittavaikutusmekanismi tunnetaan kohtuullisen hyvin - se heikentää ihon (ja limakalvojen) luonnollista puolustusta ja lisää ihon läpäisevyyttä. Se "kuorii" limakalvojen epiteelikerrosta ja voi aiheuttaa myös maku- tai tuntohäiriöitä suussa.

Vältä nämä sulfaatit shampoossa

  • Sodium Laureth/Myreth/Lauryl Sulfate.
  • Natrium Laureth/Lauryl Sulfate.
  • Ammonium Laureth/Lauryl Sulfate.
  • ATEA Lauryl Sulfate.
  • TEA-Dodecylbenzenesulfonate.
  • Sodium Alkylbenzene Sulfonate.

Natriumlauryylisulfaatti ei ole sallittu aine luonnonkosmetiikassa.

Sodium laureth sulfate can irritate eyes, skin, and lungs, especially with long-term use. SLES may also be contaminated with a substance called 1,4-dioxane, which is known to cause cancer in laboratory animals.

Is sodium laureth sulfate good for your skin? No! Sodium laureth sulphate can cause severe acne, skin irritation and clog your pores, thus deteriorating your skin health.

Does sodium lauryl sulfate cause hair loss?This means that sulfates may strip your scalp of its natural protective oils, leaving the hair dry and brittle, which may contribute to hair loss. If you're concerned about shampoos that cause hair loss, the two most common sulfates to avoid are sodium lauryl sulfates and sodium laureth sulfates.