Eteeriset öljyt eli Aromaterapia Alonia Eco Hair tuotteissa

Aromaterapialla tarkoitetaan sitä kun halutaan edistää hyvinvointia tuoksuilla


Alonia Eco Hair Therapy-sarjassa tuoksuina käytetään luonnon kasviöljyjä eli eteerisiä öljyjä. Eteerisiksi öljyiksi kutsutaan kasvien tuottamia tuoksuvia kemiallisia yhdisteitä. Alonia Eco Hair Therapy-sarjan ekologiset tuoksuöljyt eli eteerisistä öljyistä valmistetut tuoksusekoitukset ovat luotu tuomaan tietynlaista tunnelmaa erilaisiin tilanteisiin.

Jos tarvitset rohkeutta pese ja hoida hiuksesi sitruunaisella Focus-tuoksulla. Jos toivot illalla hyvää unta, voit hoitaa hiuksesi illalla rauhoittavalla Peace-tuoksusekoituksella tai voit tipauttaa pipetistä pari tippaa tuoksua tyynyliinan reunaan. Kun tarvitset voimaa, pese ja hoida hiuksesi Energy-tuoksulla. Rentoutumiseen ja ajattelutyöhön valitse hiustenhoitoon ja pesuun raikas Refresh-tuoksu.

Tuoksuja pääasiassa neuvotaan käyttämään hiustenpesussa, jolloin tuoksuyhdisteiden terapeuttinen vaikutus saadaan sekä ihon, että tuoksuaistimuksen kautta. Tuoksua haisteltaessa kemiallinen viesti kulkeutuu välittömästi keskushermostoon antaen impulssin jostakin tunteesta, joka pysäyttää ruuhkaisat aivomme ajattelemaan jotakin aivan muuta kuin vaikka työasioita. Nenän hermosolut ovat yhteydessä aivojen osaan, joka vaikuttaa mm. muistiin ja hengitykseen ja verenpaineeseen. Voisimmeko tasata verenpainetta tuoksuilla? Voimmeko muistaa joitakin asioita tuoksujen kautta?

Kun hiuksia pestessä tai hoidettaessa käytetään eteerisiä kasvituoksuja iholla (kasviöljyyn/ voiteeseen sekoitettuna), tuoksun tuoma viesti kulkeutuu verenkierron kautta kehoon. Aromaterapian mukaan eteeristen öljyjen koostumus auttaa tuoksuyhdisteitä kulkeutumaan ihon pinnasta syvemmälle, kuljettaen mukanaan biokemiallisia viestejä. Laventeli tutkitusti elvyttää solutoimintaa ja lievittää stressiä, 'tehoyrtti' rosmariini mm. virkistää muistia ja poistaa väsymystä, elvyttää verenkiertoa ja nopeuttaa hiusten kasvua (katso Rosmariini hiustenhoidossa). Iho-imeytyvyys kertoo sen, että eteeriset öljyt pystyvät säilyttämään elinvoimansa ihon alla sekä hoitamaan ihmistä myös sisältä päin.

Alonia-sarjan ajatus on luoda tuoksuilla pieni hemmotteluhetki kiireellisen arjen sisään.