Eteeriset öljyt eli Aromaterapia Alonia Eco Hair tuotteissa
 


Alonia-sarjan ajatus on luoda tuoksuilla hiustenpesun muodossa pieni hemmotteluhetki kiireisen arjen sisään.Aromaterapialla tarkoitetaan sitä kun halutaan edistää hyvinvointia tuoksuilla

Alonia Eco Hair Therapy-sarjassa tuoksuina käytetään luonnon kasviöljyjä eli eteerisiä öljyjä. Eteerisiksi öljyiksi kutsutaan kasvien tuottamia tuoksuvia kemiallisia yhdisteitä. Alonia-sarjan 100% ekologiset tuoksuöljyt eli eteerisistä öljyistä valmistetut tuoksusekoitukset ovat luotu tuomaan tietynlaista tunnelmaa erilaisiin tilanteisiin.

Jos tarvitset rohkeutta pese ja hoida hiuksesi sitruunaisella Focus-tuoksulla. Jos toivot illalla hyvää unta, voit hoitaa hiuksesi illalla rauhoittavalla Peace-tuoksusekoituksella tai voit tipauttaa pipetistä pari tippaa tuoksua tyynyliinan reunaan. Kun tarvitset voimaa, pese ja hoida hiuksesi Energy-tuoksulla. Rentoutumiseen ja ajattelutyöhön valitse hiustenhoitoon ja pesuun raikas Refresh-tuoksu.

Tuoksuista lisää täällä!

Eteeristen öljyjen biokemiallinen viesti aivoille

Alonia-sarjan tuoksuja neuvotaan käyttämään hiustenpesussa, jolloin tuoksuyhdisteiden terapeuttinen vaikutus saadaan sekä ihon, että tuoksuaistimuksen kautta. Tuoksua haisteltaessa kemiallinen viesti kulkeutuu välittömästi keskushermostoon antaen impulssin jostakin tunteesta, joka pysäyttää ruuhkaiset aivomme ajattelemaan jotakin aivan muuta kuin vaikka työasioita. Nenän hermosolut ovat yhteydessä aivojen osaan, joka vaikuttaa mm. muistiin ja hengitykseen ja verenpaineeseen. Voisimmeko tasata verenpainetta tuoksuilla? Voimmeko muistaa joitakin asioita tuoksujen kautta?


Biokemia toimii myös suurimman elimemme ihon kautta

Kun hiuksia pestessä tai hoidettaessa käytetään eteerisiä kasvituoksuja iholla, tuoksun tuoma viesti kulkeutuu verenkierron kautta kehoon. Aromaterapian mukaan eteeristen öljyjen koostumus auttaa tuoksuyhdisteitä kulkeutumaan ihon pinnasta syvemmälle, kuljettaen mukanaan biokemiallisia viestejä. Laventeli tutkitusti elvyttää solutoimintaa ja lievittää stressiä, 'tehoyrtti' rosmariini mm. virkistää muistia ja poistaa väsymystä, elvyttää verenkiertoa ja nopeuttaa hiusten kasvua (lue lisää rosmariinista hiustenhoidossa).


Nukkuminen hajustetussa tilassa paransi 60-80-vuotiaiden koehenkilöiden muistia ja kykyä oppia uutta.


Amerikkalainen muistitutkimus

Tuoreessa Kalifornian yliopiston tutkimuksessa tutkittiin muistia tuoksuilla. Koehenkilöille laitettiin kuuden kuukauden ajan kahdeksi tunniksi yöllä eteeristen öljyjen tuoksuja höyrystimeen eli diffuuseriin. Jo viikon jälkeen koehenkilöt pärjäsivät muistia ja suullista oppimista testaavassa testissä selvästi paremmin kuin verrokkiryhmä. Koejakson jälkeen tuoksuille altistuneiden tulokset olivat parantuneet 226% sekä he kertoivat nukkuneensa paremmin. Verrokkiryhmällä ei vastaavaa parannusta havaittu.

Käytettyjä tuoksuja oli: ruusu, appelsiini, eukalyptus, sitruuna, piparminttu, rosmariini ja laventeli.

Aivotutkimuksissa nähtiin, että tuoksuja hengittäneillä tietty vasemman puoleinen hermoyhteys yhtenäistyi tutkimuksen aikana.

Aiemmista tutkimuksista tiedetään, että hajuaistin avulla voidaan herättää unohdettuja muistoja, mutta nyt pystyttiin todentamaan että hajuaistia aktivoimalla voidaan vaikuttaa myös aivojen kykyyn luoda uusia muistoja.

Tutkijat ovat sitä mieltä, että tulos saattaa olla alkupiste helpolle tavalle suojata ikääntyviä ihmisiä muistisairaudelta.